diumenge, 12 d’octubre del 2008

Epic viatge a la fi del món. (Cap 64-70)

Capitol 64: eepos matka maailmanloppusta
M'aixeco massa tard i hi ha massa desodre, per tant no trobo la clau. Una hora més tard puc sortir de l'habitació. He de fer rentadora. A més em trobo la tira de gent a la qual he d'explicar el viatge a Rússia. Finalment no puc anar a buscar la targeta ni a l'oficina de correus. Dino amb l'Esther i la Laura, pasta. Faig una siesta i em preparo la motxila pel viatge, oblidant l'abric i el xubasquer. A les 19h em passen a buscar. Els expedicionaris: Lenka, Iris, Natalia, jo i Ondra. El plan és conduir tota la nit fins a arribar a Rovaniemi. Condueix primer l'Iris i ha d'esquivar in extremis un reno al mig de la carretera. Tret d'això i la baralla amb els automatismes de les benzineres, tot normal. Jo fiag el relleu de 4 a 6, deixant el cotxe a 15 km de Rovaniemi. Decidim fer una becaina al cotxe. El meu lloc de conductor m'impediex dormir placidament.

870km
11h30min

Capitol 65: eepos matka maailmanloppusta (kaksi)
Ens aixequem a les 9. Entre trobar parking, anar a l'oficina d'informació perdem mlt de temps. dinem-esmorzem a la uni de rovaniemi. La zorra de la encarregada no em considera estudiant i em fa pagar més. Passem pel super i ens dirigim a l'Aldea de Santa Claus. A la tenda de souvenirs adquireixo a keskiviikko, (keski pels amics) nou company d'aventures d'Alfredo. Ara ja té una mascota. Travessem la línia del cercle polar àrtic. Fotos de record. Arriba el moment màgic de visitar a Santa Claus. Arribar a la oficina resulta inquietant, amb tot de sorollets extranys. Finalment entrem i xerrem una estona amb ell de temes intrascendents. Em saluda en castellà, tot i dir-li que vinc de Barcelona. Seguiré sent de caga-tió, doncs. Per tot arreu sonen nadales, que em fan estar tens. Condueixo cap a Ivalo, però Ondra posa musica chillout i s'adorm. Cabró. Pujo a tope el volum i canvio a la ràdio per despertar. Demano quelcom marxós. Parem a veure unes catarates inexistents. A les 19h comença la busqueda infructuosa d'un cottage per dormir. Després de 2 hores donant voltes, assumim que haurem de dormir al cotxe. Sopem i preparem el cotxe per tal event. Treiem tot el que no es menjar ni roba a fora, sota el cotxe, abatim els seients darrers i ens hi posem tres a darrera i dos davant. Apagem la calefacció per no morir per inhalació de CO. Fa una rasca de pebrots, ja no per la temperatura -1ºC sinò pel vent horrible i la humitat. LA nit no és pas dolenta, però és menys que acceptable. Ondra surt a fer exercicis de kendo amb l'espassa que s'ha portat

289km
6h

Capitol 66: Eepos matka maailmanloppusta (kolme)






Ens aixequem amb mala cara. Es nota que necessitem una dutxa i jo canviarme els calçotets. Esmorzem a Ivalo. El paisatge, la sortida del sol (9h,30min) fa que parem a fer fotos. visitem el museu dels lapons d'Inari. Excessivament car. Trequem el gel dels bassals. Sortim del museu a les 12h. Definativament, buscarem lloc decent per dormir. Travessem la frontera fino-noruega 3 cops, dos per la banda equivocada. No hi ha ni el tato en ella. Ja estem a Noruega, i tinc el plaer de conduir pels fiords. Els paisatge canvia de manera espectacular i les imponents muntanyes nevades toquen l'àrtic. Arribem apunt més al nord, i toco amb un dit l'aigua del artic. També la tasto, es dolça! Fotos de rigor. No hi ha banys, el vent, i els -4ºC em fan tirar enrere. Arribem a Alta a les 19.00h (18.00h hora Noruega) Trobem un camping barat per dormir. 18€ per persona, dutxa i cuina inclosa. No dutbem. Sopem calent i jugem a cartes.

402 km
6h

Capitol 67: Eepos matka maailmanloppusta (neljä)
Dormir molt rebé, recollim el cottage i marxem. Destí: Tromso (amb os taxades) Allà ens espera Jonh, que es acollirà a casa seva by the face. Ondra desconeix les lleis de la prioritat de les rotondes i gairebé tenim parte. El paisatge és increible i ens parem a fer moltes fotos. Per mostra un botó:



Agafem 2 ferrys per retallar 150 km de ruta. Dinem en un parking envoltats de muntanyes nevades. Finalment arribem a Tromso (amb os taxades) i ens trobem amb Jonh. Si a totes us molaria. I a la seva novia. Si a tots us molaria...uns pits...
Ens ensenya la casa i anem a fer una volta per Tromso (amb os taxades) És bonic, entranyable, però massa turistic i extremadament car. Una cervesa val 8 euros. Em dol a l'ànima. Un alcoholic norueg s'asseu a la nostra taula. Inicio una conversa per la mestressa el fot fora. Arribem a ca'l Jonh. Són d'una web de vatger on la gent ofereix casa seva als viatgers que ho dessitgin per passar una nit. A canvi tu aculls als viatgers. Quan tingui casa propia ho faré. Xerrem ua estona i anem a dormir. El sofa d'aquesta gent es extremadament confortable i dormo orgasmatricament.

309km
6h

Capitol 68 eepos matka maailmanlopuusta (viisi)
Ens aixequem massa d'hora, recollim, i deixem una postal de record. Per primer cop ens trobem renos. Fotos, es clar. Ondra para el cotxe enmig de la carretera per fer una foto. Al arribar a Suecia em toca conduir a mi. La carretera està nevada, hi ha boira i parcilament no esta asfaltada. Tot i això el limit de velocitat es 110km/h, a la quan no hi arrivo.



Visita express al ultim reducte nazi de la guerra de Laponia. Trobem el parc natural i el camí del cottage. 1 hora caminant per la neu. El cottage no té llum, cuinarem amb llenya que tallo amb una destral (que n'es de divertit) agafem aigua de la neu que hi ha, i ens il·luminem amb espelmes. Anar a buscar aigua però resulta epic perque hi ha unes marismes congelades que resulten una trampa mortal si poses els dos peus. Tot és genial i disfruto com mai d'aquest moments. Bé, Ondra no li agrada trobarse trosset de natura a l'aigua de la neu, així que esclata una discussió. EL pavo és molt imbècil. Passegada romàntica en un cami obscur nevat amb la Lenka.
331km
5h

Capitol 69 Eepos matka maailmanloppusta (kuusi)
Recollim, marxem cap al cotxe 1 hora.
Fem un cafe/kakkao a una benzinera i marxem cap a Oulu. Arribem a les 17h, no hi ha lloc al camping. Passegem una mica per fer venir gana. Hi ha eleccions, i algun candidat es heavy, cosa que és molt pintoresca. Oulu es maco, i estem 2 hores passegant. Decidim dinar al pizza buffet, all you can eat. Menjo com un porc. A les 20h iniciem el viatge de tornada cap a Turku, i arribem a les 4h

1116 km,
14h

km totals:3317km
hores de cotxe: 48h i mitja